Heb je interesse in het vliegen bij de Friese Aero Club of wil je gewoon eens een vliegles ervaren? Dat kan! We bieden dag- en introductiecursussen aan. Hieronder lees je er meer over!

Dagcursus

Ervaar hoe het is om een dag mee te lopen bij de Friese Aero Club! Je begint ’s ochtends met de briefing over de situatie op het veld en de weersomstandigheden. Deze is vaak om 09:00, maar kan op bericht van de instructeur ook later zijn. Na de briefing gaan we naar de hangaar en zetten we de vliegtuigen en het materieel op het veld of de startbaan. We kunnen op twee manieren starten: lieren en slepen. Als het geregend heeft of de wind uit een bepaalde richting komt, kiezen we voor slepen. Bij lieren kost deze cursus €100,- en maak je 3 starts, en bij slepen €130 en maak je 2 starts.

Wil je een dagcursus doen? Neem contact met ons op om een datum in te plannen!

Introductiecursus

Deze cursus geeft je een goed beeld hoe het is om zweefvliegles te krijgen bij de Friese Aero Club. Je maakt kennis met onze fantastische instructeurs en gezellige leden! Je krijgt vliegles, een logboek om je vluchten in bij te houden en een theorieboekje waarin je de basis van het zweefvliegen kan leren. De introcursus duurt 4 aaneengesloten weekenden en kost €225,-. Al de lierstarts die je maakt zitten hierbij in, en als er gesleept wordt betaal je €20,- per start. Het aantal starts dat je maakt is vrijblijvend. Meld je snel aan, want vol=vol!

Besluit je na de cursus om lid te worden? Dan bieden we afhankelijk van de maand waarin je lid wordt een gereduceerde contributie, en het cursusbedrag wordt van je contributie afgehaald!

De begindata voor de introcursussen van 2024 zijn:

Introductiecursus 1  16-03-2024
Introductiecursus 2 13-4-2024
Introductiecursus 3 11-5-2024
Introductiecursus 4 8-6-2024
Introductiecursus 5 24-8-2024
Introductiecursus 6 21-9-2024

Meld je nu aan voor een cursus!