Om ons vliegbedrijf draaiende te houden hebben we vliegend- en rollend materieel. Hieronder vind je informatie over onze vliegtuigen en ondersteunende voertuigen!

Vliegend materieel

DG-1000

De DG-1000 is een moderne tweezitter die we gebruiken voor instructie en overlands. We hebben 2 DG1000s: de FAC en de FRL.

Spanwijdte: 20m/18m

LS-4

De overgangstrainers in onze vloot bestaan uit twee LS-4a’s en één LS-4b. Deze vliegtuigen hebben goede vliegeigenschappen én prestaties waardoor solisten oefeningen kunnen doen en brevethouders er wedstrijden en overland op kunnen vliegen.

Spanwijdte: 15m

ASW-28

Onze ASW-28 is een moderne prestatie-eenzitter, en een mooie stap omhoog vanaf de LS-4. Leden met een brevet mogen op dit vliegtuig vliegen.

Spanwijdte: 15m

Super Dimona

HK-36 TTC Super Dimona

De Super Dimona is een motorzwever ingericht met een sleepsysteem. Hierdoor hebben we de mogelijkheid om te slepen vanaf de verharde baan op vliegbasis Leeuwarden! Naast het slepen wordt dit vliegtuig ook gebruikt om te TMG-aantekening op het zweefvliegbrevet te behalen en gemotoriseerde vluchten te maken naar bijvoorbeeld Ameland of Hoogeveen.

Spanwijdte: 16m