Home · Volg ons op Facebook · Contact 23-03-2023
Navigatie
Menu:
Home
Meevliegen ??
FAQ: Zweefvliegen bij FAC
Wikipedia Zweefvliegen
Lid worden
Actievliegen
Zweefvliegopleiding
Multimedia (video's)
Web Links
Meteo
Overlandvluchten 2022
Routeplanner
Bedrijfs-sponsoring
Privacy Policy FAC
Leeuwarden Air Base
METAR EHLW
Onze Twitter Feed
Overlandvluchten 2022

Friese Aero Club
11-stedentocht
Klik HIER om alles te lezen over deze unieke club wedstrijd op 17 juni 2000.
Lid worden van de Friese Aero Club
Leeftijd
De wettelijk minimum leeftijd om solo te mogen vliegen is 14 jaar. (NB: minimum leeftijd voor lidmaatschap Friese Aero Club is 15 jaar) Om een SPL (Sailplane Pilot License) te behalen moet men 16 jaar zijn. De enige beperking voor de maximum leeftijd is gelegen in de medische keuring.

Zelfwerkzaamheid
Om het zweefvliegen betaalbaar te houden verwachten we van onze leden enige zelfwerkzaamheid. Tijdens het vliegbedrijf en in de winterperiode bij het winteronderhoud. Op zich een plezierige bezigheid, maar wel redelijk tijd-intensief.

Contributie
Klik HIER voor de actuele contributiebedragen e.d.

Versnelde zweefvliegopleiding (optioneel)
Bij de ‘traditionele’ zweefvliegopleiding zijn veelal ca. 50-80 vluchten nodig om de solo-status te bereiken. Elders in Nederland zijn reeds goede ervaringen met een versnelde zweefvliegopleiding. Bij de versnelde zweefvliegopleiding wordt gebruik gemaakt van een motorzwever in het eerste deel van de opleiding. Je vliegt eerst zo'n 5 uur met een vaste instructeur die je snel de meeste aspecten van het zweefvliegen leert. Je zult door deze methode daarna sneller op solo-status zijn. Klik HIER voor meer informatie over deze versnelde zweefvliegopleiding.

Medische keuring
Voor zweefvliegen is een luchtvaartmedische LAPL keuring verplicht. Dit kan alleen bij een gecertificeerd centrum (AeMC) of arts (AME). Klik HIER voor een overzicht. Tot 40 jaar is je certificaat (medical) 60 maanden geldig, vanaf 41 jaar wordt dat verminderd naar 24 maanden.

KNVvL lidmaatschap
De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor de Luchtvaart (KNVvL), afdeling zweefvliegen is de overkoepelende vereniging. Het lidmaatschap is verplicht, met name vanwege de bijbehorende (verplichte) WA verzekering. Ook ontvang je de bladen Aerojournaal (Algemene luchtvaart informatie) en Thermiek (het orgaan van de afdeling zweefvliegen).

Actievliegen bij de Friese Aero Club
Bij de Friese Aero Club kun je meedoen met onze acties, we hebben per jaar een aantal acties. Hier kun je aan meedoen als je graag lid wilt worden, maar eerst wilt kijken of het wel echt iets voor je is. Je kunt hier ook aan mee doen als je gewoon eens de mooie ervaring van zweefvliegen wilt beleven. 

Gebruik het webformulier om contact met ons op te nemen.


Login
Gebruikernaam

WachtwoordWachtwoord vergeten ??
Uit ons fotoalbum


website: Ben Hiemstra